Yoga

Yoga kjøres i tre ulike kurs på Fokus trening!

Vi kan i samarbeid med Trond Henrik tilby tre ulike yogakurs. Grunnkurs, morgenyoga og yoga for menn. Noe for enhver smak med andre ord!

Yogalærer: Trond Henrik Saastad

Trond Henrik er gift, har to barn, og er utdannet ingeniør. Han driver studioet asana.no. Han er genuint opptatt av, og elsker å undervise yoga. Undervisningen er en del av hans egen utvikling som yogi, og er i stor grad motivert av å dele.

Trond Henrik startet med yoga i 2009, og har en 3-årig Internasjonalt anerkjent Iyengar-sertifisering fra 2012-2015.

Fra 2014 til 2016 underviste han ved Oslo Iyengar Yoga Senter. I 2015 dro han med familien på en jordomreise, for blant annet å undervise for Project Abroad på Fiji, og for å møte internasjonale Iyengar Yoga lærere på reisen. Målet var å møte lærere som selv var blitt undervist og sertifisert av BKS Iyengar, for å få bedre inntrykk av «skattene» de hadde fanget opp i hans undervisning. Senere i 2015 reiste Trond til Pune, India, hvor han blant annet besøkte (RIMYI) Iynegar Yoga Instituttet, samt tilbrakte noen uker med autentisk ayurvedisk behandling komplettert med Iyengar yoga.

I 2018 underviste han Iyengar yoga ved Det Gule Huset i Moss, før han kom til Fokus Trening i oktober 2018.

Trond Henrik startet med denne treningsformen for oppbygging av egen helse etter skade. Mye kan læres, men erfaringen fra skadeoppbygging gir en egen «dyr kjøpt» form for innsikt, som vanskelig kan kompenseres igjennom litteratur og fra andres erfaringer. Hans undervisningsstil gjenspeiler nettopp disse erfaringer. Han er likevel ydmyk for at vi er forskjellige, og at yoga bringer oss forskjellige opplevelser og verdi, ut ifra hvor vi er. Han vil gjerne hjelpe sine elever på veien mot «gjenoppdagelse» av egen kropp, og forbindelsen mellom kropp og sinn. Trond Henrik vet at ved å praktisere regelmessig, vil du kunne oppleve mer «plass» i egen kropp, samt bedre balanse mellom styrke og fleksibilitet. Regelmessig yoga medfører ofte lavere stressnivå, bedre balanse i eget liv, og større sannsynlighet for at du frigjør ditt iboende potensial. Dette synes han er veldig motiverende. På veien dit gir han tydelige instruksjoner i stillingene, og hans nye elever blir ofte overrasket over hvor variert, kraftfullt og fysisk yoga kan være, men samtidig på en subtil måte. Opplever du at din kropp er «litt annerledes», og det er ting du ikke får til, så underviser Trond Henrik gjerne med nødvendige hjelpemidler, slik at du får mest mulig effekt av yogastillingene, og samtidig rom for å kjenne på egne grenser. Trond Henrik gleder seg til å dele av sitt yogaunivers, og til å ha deg som elev.

Mer om B.K.S Iyengar og hans Yoga:

http://bksiyengar.com/modules/Guruji/guru.htm

Om Yoga grunnkurs

Grunnleggende yogaøvelser, god balanse mellom styrke og fleksibilitet. Bli kjent med egen kropp, og start reisen med å gjenvinne balanse og «space» i egen kropp. Klassen er litt fysisk, det kan hende du blir litt svett og det forekommer at elever kan bli litt støle de første gangene, men vanligivs bare litt. Klassene oppleves like vel «avstressende» og avsluttes med Savasana, ofte en guidet avspenning og pust. Det gis detaljerte instruksjoner, så det forventes ingen grunnkunnskaper. Du har «normal» helse, og antagelig potensiale for ytterligere forbedring. Det er vanlig å være litt stiv, det er noe av det vi jobber med, og ofte med gode resultater! Har du litt erfaring fra tidligere, er det likevel godt mulig du vil oppdage en ny detaljrikdom, selv på et av våre grunnkurs.

Fullføring av grunnkurs gir deg mulighet til å delta på Iyengar yoga kurs på nivå 1 (1-2) på alle de internasjonale Iyengar yoga sentrene over hele verden. (Oslo, Gøteborg, København, Køln, NewYork, UK, Sydney, Hawaii, etc).

Om Yoga4Morning Vitality

Ønsker du å ta føringen på dagen, og gi deg selv en god start. Kanskje er det bare på morgenen du har mulighet. Eller kanskje du bare har lyst å prøve ut morgenyoga Klassene er bygget opp med utgangspunkt i gjennomtenkte Iyengar yoga sekvenser, og varierer innhold igjennom måneden.

Om Yoga4Men

Vi er helt vanlige menn, som tar ansvar for egen kropp og helse. Kanskje har du drevet med idrett, eller styrketrening, og er blitt bevisst på balansen og forbedringene du kan oppnå med yoga. Kanskje har du et stressfylt arbeide, og kjenner at du trenger noe komplimenterende.

(Noen deltakerne har gjort yoga en stund. Det er like vel ikke et krav at du har gjort yoga, hvis du ellers er i normalt god form.) Alle instruksjoner gis. Klassene er bygget opp med utgangspunkt i gjennomtenkte Iyengar yoga sekvenser, og varierer innhold igjennom måneden.

Yoga for menn, med en mannlig sertifisert instruktør er ganske unikt.

Er du mann nok til å trene yoga? 😉

Praktisk informasjon:

Ta på lett komfortabelt tøy. Gjerne short og t-skjorte.

Kom gjerne 10min før timen starter, finn frem utstyret.

Noen klasser starter utenom Fokus Trenings sine offisielle åpningstider, da låses du inn før timen.

Alt du trenger av utstyr har vi, men dersom du har en favoritmatte, så står du selvsagt fritt til å bruke den, om den ikke er alt for tykk.

Møt opp på Fokus Trening rett bak Esso på Bredsand. Inngang under «glassbroen» mellom husene.

Hvem er dette for?

Alle! Du trenger ikke være spesielt myk og fleksibel.

Du er interessert i å forbedre formen og kontakten med kroppen, men du har ikke aktive/alvorlige skader, osv. Snakk i såfall med en behandler på huset, så tar vi det derfra.

Du deltar på eget ansvar, tar vare på deg selv, og kjenner grensen i egen kropp, men Iyengar Yoga er generelt kjent for å tilpasse og legge til rette.

Informer instruktør om du har «vondter», gamle skader, osv.

Med kyndig veiledning og gode hjelpemidler blir selv hodestående en enkel oppgave!

Påmelding og kjøp –  Vipps butikken asana.no:

Kursplassen/påmelding sikrer du deg igjennom vår Vipps-butikk:

Vipps:Kjøp&Betal=>asana.no=> Legg ønsket kurs i handlekurv og betal.

Plassen er din når du er påmeldt og innbetaling registrert.

Vippskvitteringen fungerer som deltakerbevis.

Skulle du ikke ville fortsette etter å ha deltatt på 1. klasse, så får du timen gratis, og alle pengene tilbake!

Ta gjerne med deg en venn eller nabo, og tilbring kvalitetstid sammen. Meld deg på i dag!

Yoga Grunnkurs (Iyengar) 14.1.2019
Mandager kl. 20.15
Varighet: 7 Uker
Pris: 1350,-

Åpen for nye deltagere!

Yoga4Men (Iyengar)
Torsdager kl. 19.15
Varighet: 8 Uker
Pris:1500,-

Åpen for nye deltakere!