Tor Arne Dunderholden, Moss Avis

Årets hyggeligste løp, for 7.gang!

Fokusløpet 2017

Årets løpsarrangement er nå vel overstått og vi er så stolte av barn, juniorer, voksne, ny rekord på fokusløpet og guttakrutt som løp i 4,5 time. Vi gir oss ende over! Det var så mange engasjerte mennesker som hjalp oss å lage rammen rundt det vi liker å kalle årets hyggeligste løp, og det er det virkelig!

Årets hyggeligste løp resulterte i kr. 15.600,- til Aktiv mot kreft!

Det er mange på lista som skal få en stor takk fra oss, så ta frem kaffekoppen og sett deg litt tilbake og gi alle bidragsytere den tiden det tar å lese gjennom lista her nå, for det er virkelig gode hjelpere vi har og de fortjener å bli sett og anerkjent!

Først vil vi takke Bredsand Helsehus. De er sponsorer i arrangementet og har i tillegg i år gitt et bidrag på kr. 5000,- til Aktiv mot kreft i forbindelse med stuntet Fokusløpet rundt og rundt.

Nordic Pack er også sponsorer i Fokusløpet i år og har sponset en del av premiene og har i tillegg gitt et bidrag på kr. 2500,- til Aktiv mot kreft for innsatsen til gutta krutt som løp rundt og rundt.

Vi har også de nydelige damene fra Løpeskjørt.no som har sponset premier til løpere i Fokusløpet, her kunne vinnerne få velge blandt trådløse høretelefoner og flipbelt. Tusen takk!

I år fikk de 100 første voksne påmeldte en goodiebag fylt opp med produkter fra lokale leverandører. Og i år fikk vi den gleden av å kunne dele ut 100 stk JePhiflasker med supergod eplejuice fra Dyre Gård ved Anne Lene Bjerketvedt!

Soma har også sponset alle goodiebags med masse sunne godiser óg flotte premier til Fokusløpet! Her var det så mye godt! Og det er sundt godteri, så her er det bare å gå inn på deres hjemmeside og bestille noe til kaffen eller treningsøktene! Soma er veldig gode samarbeidspartnere og vi er stolt av å få lov til å være på lag med de.

Sportsnutrition har også bidratt med premier i år! Her ble noen ordentlig gode treningsgodterier i premier til stafettlagene. Dere vil også finne et utvalg av gode barer fra bl.a Barbell og drikke fra Nocco til treningen i resepsjonen hos oss fra nå som blir levert av Sportsnutrition. I en veldig travel hverdag snudde de seg rundt og sto på hodet for å kunne levere til oss på kort varsel til arrangementet, så tusen takk!

Farbror Melkers avd Dilling leverte to stk valgfri lunsj til løpere i Fokusløpet, og vi vet at de som skal spise den kan glede seg! Trine i cafeen lager distriktets største omelett som er suuupergod! Alt er hjemmelaget og hun leverer også take away og catering til små og store arrangementer.

Bioracer har sponset oss med de nydelige sykkelcapsene publikum kunne se på de tre lagene som løp i stafetten for det vi omtaler som «Mallorcagjengen» og deilige treningsbuff til vinnere i stafetten.

Garmin, vår trofaste og engasjerte samarbeidspartner serverte oss en fantastisk Garmin forerunner 35HR som premie til en facebookkonkurranse i forbindelse med løpet. Vinneren ble Tommi Pohjaniemi som akkurat hadde levert sin egen klokke på service, så han ble så glad!

Uten disse sponsorene ville det ikke vært så flotte premier i løpene, og vi er uendelig takknemlig for alle bidrag! Flotte premier er med på å gjøre Fokusløpet som arrangement litt mer unikt enn andre løp, og det er vi veldig stolte av!

Når det er sagt så har dette arrangementet veldig mange armer og bein som sørger for at dette blir så vellykket som det blir. For at det skal fungere og være så trygt som mulig er vi helt avhengig av å ha løypevakter i løypene som sørger for sikkerhet og veivisning. Det er store avtstander og et kuppert terreng, så her må vi ha mange øyne med oss. De to siste årene har vi hatt et formidabelt mannskap med oss fra HK Rygge. Dette er gjengen bak norges beste håndballgutter i sin årsklasse på nåværende tidspunkt, altså foreldre og støttepersoner til gutta. For gutta på laget skal jo løpe, så her må støttemuren trå til. Kjempeinnsats! Tusen takk for at dere bidrar til både sikkerhet og god guiding og heiing underveis! Bak disse løypevaktene står det to karer som har den tøffe oppgaven med å organisere alt med løyper og det er våre løypesjefer Stian Karlsen og Jonas Karlsen fra Fokus Klinikk. De har løpt løypene opp til to og tre ganger ifb med arrangementet for å merke løypene, sjekke at ingen ligger igjen og henting av alle bånd tilslutt. De sender også ut alle våre vakter og sørger for at de vet hvor de skal være. Vi er rørt over innsatsen og kunne ikke klart å gjennomføre uten disse gutta og HK Rygge.

Det er flere funksjonærer vi absolutt ikke kunne vært foruten og det er sekretariatet med Helene Buvik i spissen. Helene er instruktør og resepsjonist hos oss på Fokus Trening og hun har stålkontroll på sekretariatet! Med stoisk ro og kontroll tar hun imot alle stressede foreldre og løpere og etteranmeldere og viser vei og gir den infoen alle skal ha. I år hadde hun med seg Mari Ljungberg som tok plassen i sekretariatet uten å mukke og holdt oversikten med Helene på 290 løpere!

Utendørs hele kvelden hadde vi en grillmester uten sidestykke og noen servicedamer som tok i mot alle som trengte påfyll med verdens nydeligste smil og rask leveranse. Trond Østby sørget for varm mat og Sissal B. Hansen, Jeanine N. Roer og Lene Ørving Eriksen med god hjelp av sin egen 8åring servet løpere, publikum og funksjonærer fra kl. 16.30 og helt frem til 21.00. Ikke bare dét, de bygget også opp hele utecaféen og rigget alt ned igjen etter at alle hadde fått den maten de trengte.

Når bortimot 300 løpere skal gjøre en innsats er det klart at vi må ha personell på plass som kan være beredt på små eller litt større skader og i år hadde vi en meget habil medickaptein med på laget. Knut Nedregård sørget ikke bare for å legge på et plaster på skrubbsår, men han servet også alle løpere med vann og ekstra påfyll til de tre spreke rundt og rundt-løperne samtidig med god support av Kenneth Busch og Erik Holme.

Erik Holme er den eminente plass-sjefen som har oversikt over alle detaljer på selve plassen. Han og Trond Østby, Odd-Erlend Granerød og Kenneth Busch jobbet fra morgen til kveld på selve løpsdagen og fortsatte opprydding tidlig morgen dagen etter. Og jammen kastet ikke Geir Elvemo seg på nedriggingsarbeid i ren barmhjertighet også, det er vi så takknemlig for! Det legges ned ca 25 arbeidstimer bare med å rigge opp og ned alle komponenter på området for at løpere skal få tatt tiden, lydanlegget skal få stå under tak, løpere skal løpe rett vei og publikum skal vite hvor de kan bevege seg og oppholde seg.

Fokusløpgeneralen trodde hun hadde alt på stell og tenkte at «vi klarer oss sikkert med et par mennesker i manko». Og ut av det blå, så dukker det opp tre vakre engler fra himmelen, Cathrine Holme, Emilie Holme og Nathalie Thorkildsen, som trådde til som ekstrahjelpere med medaljeutdeling og løypevakthold. Det hadde blitt meget hektisk uten dere, så vi er veldig glad for bidraget.

Etter barneløpet har vi alltid et underholdningsbidrag til barna som en premie for god innsats, og i år var det Johannes Lindrupsen som hadde et trylleshow med mange humorinnslag. Vi funksjonærer fikk ikke med oss så mye av selve showet, men vi hørte latteren fra de glade barna lang vei, og det tar vi som en bekreftelse på at de storkoste seg med sin egen tryllekunstner.

Så kommer vi til Gutta krutt. Øyvind Haug, Kim Fossberg og Kristoffer Lavik. Undertegnede fikk en spinnvill idé da hun så at Kristoffer Lavik meldte interesse for arrangementet, og det var «Fokusløpet rundt og rundt» som er en åpenbar kopi av Jim Risan sitt Larkollen rundt og rundt forslag. Få til så mange runder som mulig innenfor en gitt tid, i dette tilfellet med løpesko. Kristoffer aka «Laver’n» sa «ja» uten å tenke seg om et sekund og sendte invitasjonen videre til sin utfordrer Øyvind Haug. I samme øyeblikk blir Fokus Trening kontaktet av Kim Fossberg om deltakelse til inntekt for Kreftsaken, og etter et par sekunders research på denne mannen spurte vi om ikke han også kunne tenke seg å delta på galskapen, også her uten å bruke tid på å tenke seg om. Fokusløpgeneralen satte av 3,5 time til løperne, men de etterspurte med én gang en ekstra time, og det skulle de få! Kl. 15.30 startet gutta å løpe, uten en eneste tilskuer, mens vi andre fortsatt holdt på å rigge til for alle andre løpere i øspøs regn, og de holdt det gående helt til kl. 20.00! Dette nye løpet var til inntekt for Aktiv mot kreft og her kan du lese mer om stuntet og beløpet de klarte og samle inn!

Og tilslutt, her Arne Dirdal fra EQtiming. For en tålmodig mann! Han har vært i dialog med Fokusløpgeneralen (mange ganger) med påmeldinger, rettinger, endringer og annet mas, men det har Arne ordnet på et blunk, med et smil hver eneste gang. Han kom ekstra tidlig i år for at Gutta krutt skulle få lov til å starte så tidlig som mulig med «rundt og rundt», og holdt ut til premieutdelingen var helt ferdig for at alle tider skulle komme helt riktig ut i offentligheten. Tusen takk for tålmodigheten Arne!

Dette er jo rammen rundt, med mange arbeidstimer til grunn og en fantastisk innsats fra alle bidragsytere. Og uten disse blir det ikke noe arrangement. Og det blir jo heller ikke noe løpsarrangement uten løpere! Og ei heller en så hyggelig ramme rundt uten engasjerte publikummere! Så en megastor takk rettes også til alle dere som deltar og alle dere rundt deltakerne, tusen takk for at dere kommer og bidrar med alt dere gjør! Vi elsker Fokusløpet, og vi elsker å se hvor godt dere tar det i mot!

 

IMG_1568

Blålysetatene representert i Fokusløpets stafett med full uniform!

IMG_1595

Første etappe på stafetten i gang!

IMG_1606

første veksling mellom Ulrik Lollang og Ole-Herman Røhr fra Ryggejoggen 1

IMG_1640

Feierne her ved Morten Mandfloen som løp med stige, og 3 mann på laget fordelt på tre etapper!

IMG_1651

MIB, Moss Interkommunale Brannvesen, her med en «7åring» på «25kg». Sprekt brannlag vi har i Moss!

IMG_1728

Det heter ikke årets hyggeligste løp for ingenting! Se på denna hyggelige vekslingen mellom etappe tre og fire fra Nordic Pack!

IMG_1784

HK Rygge G02/03, alle lagene tok pallplass i juniorklassen!

IMG_1808

Vinnerne av årets stafett, Ryggejoggen 1! Tredje stikk i vandrepokalen i år, så den er Ryggejoggen sin til odel og eie.

IMG_1810

Ulrik Lolland måler sine konkurrenter på startstreken, han skjønner at dette kan bli tøft! For her var det mange raske løpere i år!

IMG_1815

Stort startfelt i årets utgave av Fokusløpet! Her ser vi nr 34 og nr 77 som kom inn som nr. 3 og nr. 2 i gitte rekkefølge.

 

IMG_1312

En av Sissal B. Hansens mange oppgaver under løpet var å varme opp barna, her godt assistert av generalen for fokusløpet, Maria Severinsen.

IMG_1403

Barna er like glade etter 400m løping!

IMG_1425

Stolte jenter med medalje etter løpet, f.v Henriette Sørnes Jenssen, Hannah Sørnes Jenssen og Caroline B. Blekkerud.

IMG_1446

Juniorløperne ut fra start i fullt firsprang! De løp 1200m, raskere enn mange av de voksne!

IMG_1494k

Nesten i mål etter 1200m! Like blide!